İçeriğinize Doğru TAG’ler Oluşturmak

Türkçesi Etiket olan TAG, içeriğin bulunması ve arama motoru görünürlüğü için, içerikle ilişkilendirilen anahtar kelimeler olarak tanımlanabilir.Taglar asıl işlevi içeriğin daha çabuk ve hızlı bulunabilmesdir.
Wordpress’in yaygınlaşması ile TAG kavramı hayatımıza daha fazla girmeye başladı. TAG, içeriğin kategorilendirilmesinde modern bir metod aslında. Daha önceleri silo mantığı ile, başlıklar içinde başlıklar şeklinde kategorilendirme yaklaşımı yaygındı.
Oysa TAG’le mantığında içeriğin bir kategori yapısı olmaksızın anahtar kelimelerle ilişkilendirilmesi söz konusudur. Bu yaklaşımı e-posta servislerinden GMAIL kullanıyor. Gmailde e-postalarınızı oluşturduğunuz sayısız ve tamamen kendinize özgü anahtar kelimelerle ilişkilendirerek, istediğiniz zaman çağırabiliyorsunuz.TAG’ler bir içeriğin kolay ve hızlı bulunabilmesi için kullanılmıyor elbette. Arama motorlarının içeriği bulabilmesi içinde faydalı oluyor. Çünkü WordPress gibi CMS (Content Managament System) ler, TAG lere özel sanal sayfalar oluşturarak, içeriğin bu kelimelerde üst sıralarda bulunabilmesini sağlıyor. Bu sebeple de bir çok SEO uzmanı, WordPress benzeri içerik yönetim yazılımları kullanıyorlar.Nasıl TAG Seçmeliyiz ?1. Açıklayıcı TAG’ler belirleyin.

Öncelikle TAG leriniz içeriğinizi açıklayıcı nitelikte olmalı. Örneğin, TIB’in filtre uygulamasını habercilere sorduk ( http://www.efbes.com/tibin-filtre-uygulamasini-habercilere-sorduk/) yazısı için şu TAG’ler seçilebilir : “Aykut Altındağ, BTK filtre uygulaması, İhsan Aydın, İhsan Demir, internette sansür, Kemal Çipe, Kemal Özer, Mehmet Sakin, Onur Özer” Bu Tagler hem konuyu açılıyor hem de konu içinde geçen kişiler internette arandığında yazının listelenmesi sağlanıyor.

2. Arama motorlarını düşünün.

Oluşturacağınız TAG’leri kullanıcı aramaları ile birebir eşleştirebilirseniz, arama sonuçlarınıda üst sıralarda olma olsalığınız artar. Bunu tahmin ve tcrübelerinizle yapabilirsiniz ancak çeşitli araçlar kullanarak yapmanız çok daha faydalı olacaktır. Bunun için Google anahtar kelime aracını kullanmanızı tavsiye ederim.

Yukarıdaki yazı için 3 farklı anahtar kelime ile, farklı ilişkili anahtar kelime bulmaya çalıştım.

Bunun sonucunda arama hacmi yüksek olan aşağıdaki kelimeleri buldum

internet filtreleme 4.400
internet sansür 4.400
filtre internet 22.200
internet sansürü 5.400
btk internet 2.400
internet yasağı 8.100
yasak internet 14.800

Böylelikle arama hacmi yüksek olan anahtar kelimeleri de TAG listemize ekleyerek, bu arama sorguları ile eşleşen optimize sayfalar oluşturmuş olduk. Bu şekilde içeriğinize arama motorlarından erişim çok daha fazla artacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir